Pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja naše spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec z obiskom spletne strani in  z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja. Skrbimo za dobro uporabniško izkušnjo in visoko kakovost storitev. Birogros d.o.o. odgovarja za objavljene vsebine in izvedbe naročil v skladu s podanimi pogoji poslovanja.

Izrazi opredelitev pojmov:

 • uporabnik je oseba ki je uporabnik spletnih strani www.talr.si
 • ponudnik je Birogros d.o.o., Smerdujeva ulica 22, 1000 Ljubljana
 • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov
 • kupec je oseba (potrošnik), ki je opravila nakup v spletni prodajalni www.talr.si

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju Birogros d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba in cene

Ponudba artiklov

Ponudbo artiklov na spletni trgovini Talr podjetje Birogros d.o.o. zaradi načina delovanja na spletu spreminja pogostokrat in hitro.

Cene

Vse objavljene cene in cene v posebnih ponudbah veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo le za nakup preko spletne trgovine Talr - www.talr.si. Vse cene izdelkov na spletni trgovini so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je na končnem obračunu jasno naveden. Ponudbe so veljavne v času oddaje naročila.

Cene brez davka na dodano vrednost so vidne v košarici pred zaključkom naročila. Akcijski artikli imajo ceno navedeno poleg artikla, prav tako imajo naveden čas trajanja akcije. Cena pri akcijskih artiklih se lahko obračuna ob izdaji računa!

Cena 0 na artiklu sama po sebi ne obstaja (v kolikor se pojavi naročilo takšnega artikla ali košarica z vrednostjo 0 ga ne moremo dobaviti). Gratis artikel je lahko le pod določenimi pogoji (promo koda, višina nakupa itd...). V primeru tehničnih napak na spletu si pridržujemo pravico do prekinitve pogodbe. Cene artiklov pri naših trgovskih potnikih niso enake (razni pogodbeni rabati itd.). Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, napisanem besedilu in tehničnih opisov brez predhodnega obvestila. Slike izdelkov so simbolične.

Akcijske cene


Naročila in vračila


Naročilo

Za naročilo se smatra oddano naročilo preko spletne trgovine www.talr.si

Minimalni znesek naročila preko spletne trgovine Talr je 10 € (brez DDV-ja)


Naročilo se izvede po naslednjih korakih:


1. Izbira izdelkov

Pred oddajo naročila je na spletni trgovini potrebno izbrati željene izdelke. To storite tako, da v pogledu posameznega izdelka kliknete na gumb "V košarico".


2. Potrditev košarice oz. povzetek naročila

Po ustrezno izbranih izdelkih se premaknete na stran košarice oz. blagajne. Tukaj lahko ponovno pregledate vaše izbrane izdelke ter jim ustrezno spremenite količino, dodate nove izdelke ali jih odstranite iz košarice. Na tej strani je omogočeno tudi posebno polje za popust, imenovano "Kupon".


Akcije se medseboj izključujejo


3. Prijava

V tem koraku nakupa se je potrebno prijaviti ter oddati osebne podatke. Oddaja osebnih podatkov je namenjena zgolj dostavi in je v skladu z GDPR. Nakup lahko opravite kot gost (hitri nakup, brez nadaljnjega shranjevanja podatkov) ali pa se registrirate ter nakup opravite skozi postopek registracije.


4. Naslov

Pri izbiri naslova določite vaš željeni naslov dostave. Naslov dostave je lahko drugačen od vašega osebnega naslova - v tem primeru torej izbrane izdelke pošljemo na izbrani naslov.


5. Dostava

Pri izbiri dostave lahko izberete način dostave (Pošta Slovenije) s klikom na željeno dostavo. V tem koraku lahko izberete tudi poljubno darilno zavijanje vaših izdelkov.


6. Plačilo

Zadnji korak je namenjen končnemu preverjanju ter končni potrditvi vašega naročila. S klikom na gumb se strinjate z oddanim naročilom ter pogoji poslovanja ter dokončno potrdite vaš nakup.


Preklic naročila

Preklic naročila s strani ponudnika

V spletni trgovini se prikazuje skupna zaloga vseh skladišč podjetja Birogros d.o.o. zato se lahko včasih zgodi, da si v času od naročila do dejanskega pošiljanja, nekateri izdelki že prodani. V tem primeru si podjetje pridržuje pravico do preklica naročila in zagotavlja da bo stranka o tem obveščena.

Preklic naročila s strani kupca

Spletno naročilo lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno in poslano. Obvestilo o preklicu naročila je možno preko elektronske pošte info@talr.si.


Vračila

Za blago, ki vam ne ustreza lahko v roku 14 dni od sprejema pošiljke sporočite, da odstopate od pogodbe, brez navedbe razloga. Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži in ne smejo biti poškodovani. Stroške vračila pošiljke plača kupec. Podjetje vam nato vrne celotno kupnino (brez pošznine) za artikel ali pa se odločite tudi za menjavo artikla. Po preteku 14 dnevnega roka vračilo blaga ni več mogoče.

O želenem vračilu blaga nas obvestite na email naslov info@talr.si


Garancija

Podjetje Birogros d.o.o. na prodajane izdelke ne nudi garancije. Garancijo imajo izdelki pri katerih je to izrecno navedeno in jo pokriva proizvajalec izdelka. Podjetje Birogros d.o.o. Je v tem primeru lahko zgolj pomoč pri komunikaciji med kupcem in proizvajalcem.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo potrošnik kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.


Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačan znesek.

Načini plačila in dostava

Načini plačila

 • po predračunom z nakazilom na TRR račun podjetja Birogros d.o.o.
 • preko PayPala
 • kreditna kartica
 • po povzetju pri partnerskem ponudniku Pošta Slovenije

 

Dostava

Kupljeno blago ostane v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Blago se dostavlja samo proti plačilu. Dostava naročenega blaga se izvaja preko Pošte Slovenije, ki je pogodbeni partner podjetja Birogros d.o.o.

Rok dostave

Artikli, ki so na zalogi imajo rok dostave do 10 delovnih dni.

Artikli, ki niso na zalogi imajo rok dostave do 14 delovnih dni.

Če blaga ni na zalogi ali ni več  dobavljiv vas o tem obvestimo predčasno.


Strošek dostave

Nakupu v vrednosti do 100,00 € (brez DDV) obračunamo še poštnino in pakiranje v znesku 5,00 € (z DDV). 

Za nakupe v vrednosti nad 100,01 € poštnino krije podjetje Birogros d.o.o. 


Območje dostave

Dostava poteka samo na območju Republike Slovenije.


Varovanje osebnih podatkov

Varovanje podatkov uporabnika

Upravljavec spoštuje pravico uporabnikov do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva osebnih podatkov. Zato smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Osebne podatke bo družba skrbno varovala ter preprečevala njihovo morebitno zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni samo za namen oziroma za namene, za katere je uporabnik podal svoje strinjanje, z uporabniškim imenom in geslom zavarovan dostop do njih pa imajo zgolj pooblaščene osebe upravljavca osebnih podatkov, ki so zavezane k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z veljavno evropsko zakonodajo.

Za delovanje spletne trgovine podjetje Birogros d.o.o. uporablja platformo Shopify. Za email marketing pa platformo Omnisend.


Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli preko email sporočila pošlje ustrezen zahtevek za dostop do osebnih podatkov, ki jih upravljavec o njem zbira in obdeluje, za popravek osebnih podatkov, izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ugovor k obdelavi osebnih podatkov ali za prenosljivost osebnih podatkov.

Spletni uporabniki se lahko v primeru kršitve njihovih pravic pri zbiranju, obdelavi in hrambi osebnih podatkov obrnejo na informacijskega pooblaščenca.

Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon.

Zahtevo za seznanitev z lastnimi osebnimi podatki pošljite na info@talr.si


Zasebnost

Podatke, ki jih boste vpisali v obrazec pri naročanju blaga, bomo skrbno varovali v skladu z veljavnimi predpisi. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) ali za posredovanje naših reklamnih sporočil po pošti (katalog) ali elektronski pošti (v kolikor ste se prijavili na e-novice). Podatki se nikoli ne posredujejo ali prodajajo naprej drugim fizičnim ali pravnim osebam.


Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.talr.si med kupcem in podjetjem Birogros d.o.o., bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče v Ljubljani.Osnovni podatki o ponudniku


Dolgo ime PRS 

BIROGROS podjetje za storitve in trgovino d.o.o. Ljubljana

Kratko ime PRS

Birogros d.o.o.

Datum vpisa subjekta v sodni register

15.6.1993

Naslov 

Smerdujeva ulica 22

Pošta

1133 Ljubljana Brod

Matična številka

5791731000

Davčna številka SI

16072235

Davčni zavezanec

Da

Pravno organizacijska oblika

Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.

Kontakt

info@talr.si

Vklopi razum zahtevaj racun

 


Stran uporablja piškotke s katerimi skrbimo za vašo najboljšo izkušnjo. S klikom na "Sprejmi" se strinjate s tem.
You have successfully subscribed!
This email has been registered