Kuhanje z otroci

Naj se otroci spoznajo z okusi sveta že od malih nog! Vključevanje otrok v proces kuhanja je zelo pozitivno, saj s tem otroku povečujemo njegovo samozavest, kreativnost, učimo ga zdravega odnosa do hrane, osnov merjenja in osnovnih življenskih veščin, po vrhu pa je kuhanje tudi aktivnost, ki povečuje družinsko povezanost.

Otroka lahko v proces kuhanja vkljiučite na različne načine.

1. Začnete lahko s tem, da dovolite otroku izbrati recept oziroma jed, ki jo boste pripravili skupaj. Skupaj lahko tako prebirate kuharske knjge ali pa spletne recepte.

2. Vzemite otroka v trgovino, kjer skupaj izberete vse potrebne sestavine za pripravo jedi. To je odlična priložnost da otrok spozna nova živila in njihov izvor.

3. Otrok vam lahko pomaga pri pripravi sestavin, kot so pranje, rezanje in mešanje sestavin. Pri tem moramo paziti samo na to, da so vse aktivnosti primerne za njihovo starost, da zagotovimo maksimalno varnost.

4. Med kuhanjem pustite otroku, da sodeluje pod vašim nadzorom. Lahko meša in dodaja sestavine ter začimbe.

5. Po tem ko je jed skuhana, lahko otroka zadolžite za pripravo mize ali pa pri serviranju in okraševanju jedi. To bo spodbujalo njihovo kreativnost, samozavest in kritično razmišlanje.

6. Po končani pripravi jedi pa je na vrsti degustacija jedi. Dovolite, da otrok izrazi svoje mnenje o okusu pripravljene jedi.

7. Na koncu pa ne pozabite vključiti otroka tudi pri čiščenju in pospravljanju po obroku, saj je to proces kuhanja in pomaga pri razvijati odgovornost.

Zdaj ko veste, kako preprosto je vključevanje otrok v proces kuhanja, se prepustite kulinarični pustolovščini in ustvarite nepozabne trenutke okusov in smeha!

Stran uporablja piškotke s katerimi skrbimo za vašo najboljšo izkušnjo. S klikom na "Sprejmi" se strinjate s tem.
You have successfully subscribed!
This email has been registered