NEPOGREŠLJIVE POSODE V KUHINJI

Pri opremljanju kuhinje se velikokrat srečujemo s problematiko katere posode kupiti, da bomo zadovoljili vse kar potrebujemo za naše kulinarične eksperimente. V spodnjem blogi, vam predstavimo našo izbiro osnovnih posod, ki jih sami uporabljamo največ.


ŽELEZNA PONEV

Železna ponev je odlična izbira za vse, ki želijo začeti z uporabo bolj trajnostnih kuhinjskih posod. Je odlična alternativa litoželeznim posodam s prednostjo lažjega vzdrževanja in shranjevanja, prav tako pa je bolj cenovno dostopna. Njene prednosti so odlično vzdrežvanje toplote, kuhanje na zelo visokih temperaturah, uporaba v pečici in kompatibilnost s številnimi kuhinjskimi viri (steklokeramični, električni, indukcijski in plinski štedilniki). Ne glede na to, da železna ponev zahteva pripravo in primerno vzdrževanje, je le ta enostavna. V primeru, da vam to predstavlja težavo, pa imamo v ponudbi tudi železno ponev z že vnaprej pripravljenim premazom, ki pa vam ponuja vse lastnosti železne ponve brez potrebe po predhodni pripravi. Železna ponev je primerna tako za začetnike kot za že izkušene kuharje.


POSODA IZ NERJAVEČEGA JEKLA

Posoda iz nerjavečega jekla je nepogrešljiva v vsaki kuhinji, saj je enostavna za uporabo, enostavna za vzdrževanje in čiščenje. Njena največja prednost je ta, da ne rjavi in v kolikor se na posodi pojavijo madeži, je le te enostavno odstraniti s pomočjo alkoholnega kisa. Slabost posod iz nerjavečega jekla je slabo ohranjanje toplote, zato imajo naše posode dno narejeno po metodi sendvič strukture, s sredico iz aluminija, ki izboljša ohranjanje toplote, ko nanjo položimo živilo nižje temperature. Kar je potrebno vedeti pri uporabi teh posod je to, da jo moramo pred kuhanjem dobro segreti. To ali je posoda dovolj segreta lahko preverimo tako, da nanjo vlijemo malo vode. V kolikor voda hitro izpari pomeni, da posoda še ni dovolj segreta, v kolikor pa se formirajo mehurčki, ki se začnejo odbijati od robov posode, je ta pripravljena na kuhanje. Posoda je primerna za vse, še posebaj pa za tiste, ki imajo radi posodo, z enostavnim vzdrževanjem, saj se jo po končani uporabi lahko pomije tudi v pomivalnem stroju.


VOK

Za vse navdušence azijske kuhinje je vok nujno potreben kuhinjski pripomoček. Za razliko od navadne ponve, je vok oblikovan tako, da zadrži več toplote in s tem skrajša čas kuhanja. Zaradi njegove odlične toplotne prevodnosti lahko pri kuhanju uporabimo manj maščobe, prav tako pa njegova velikost in oblika omogoča lažje kuhanje z večje količine hrane.



ALUMINIJASTA POSODA

Aluminijasta posoda je zasnovana za vse uporabnike, tudi za bolj zahtevne kuharje. S svojo lahkotnostjo ponuja maksimalno udobje med samim kuhanjem. Aluminij je odličen prevodnik toplote, kar omogoča njeno enakomerno razporeditev po celotni površini in s tem konsistentne končne rezultate. Uporaba v pomivalnem stroju je odsvetovana, vendar pa je čiščenje zaradi njegove površine, na katero se hrana ne prijema zelo enostavno.


SAUCIER IZ NERJAVEČEGA JEKLA

Saucier je odličen za pripravo raznih omak, rižot in drugih jedi, ki zahtevajo redno mešanje med kuhanjem. Njegova oblika je zasnovana z višjimi stranskimi sranicami, ki se v dno prelije z ukrivljenim robom, kar omogoča lažje mešanje.


KOZICA IZ NERJAVEČEGA JEKLA

Za kuhanje manjših porcij in raznolikih prilog je kozica zelo primerna, prav tako pa njena majhnost omogoča lahko shranjevanje. Narejena je iz nerjavečega jekla tako da ima vse pozitivne lastnosti teh posod. 

Stran uporablja piškotke s katerimi skrbimo za vašo najboljšo izkušnjo. S klikom na "Sprejmi" se strinjate s tem.
You have successfully subscribed!
This email has been registered